На 5 юни си е отишла дългогодишната икономка на голямата ни певица Лили

...
На 5 юни си е отишла дългогодишната икономка на голямата ни певица Лили
Коментари Харесай

Голяма мъка сполетя Лили Иванова:

На 5 юни си е отишла дългогодишната икономка на огромната ни певица Лили Иванова, издават близки до примата на родната известна музика.

73-годишната Мария Зарева претърпя бъбречна интервенция предходната година, само че повода за гибелта й е инсулт. Жената, която се грижеше за семейството на примата, колабира от хипертонична рецесия при започване на предходната седмица.

Лекарите от Спешна помощ съумяват да я върнат в схващане. Само два дни по-късно обаче Мария още веднъж припада поради високо кръвно и този път лекарите се оказват безсилни, написа „ България през днешния ден “.

Според изданието Лили Иванова изпратила голям букет бели цветя за погребението на своята някогашна домашна помощница, само че не отишла да я изпрати персонално в последния й път, тъй като поп иконата в никакъв случай не върви на погребения и панихиди.

Покойната й ексикономка е опята в църквата на софийското село Яна, където живя пред последните 5 години, и положена в локалното гробище до „ безконечния дом “ на втория си брачен партньор Митко, показа за вестника синът й Генчо.

Лили беше доста привързана към Мария и двете се чуваха постоянно по телефона. След като се пресели в село Яна при мъжа си, домашната помощница на изпълнителката на „ Ветрове “ се наложи да напусне, защото грижите за болния й брачен партньор и първата й правнучка не й позволяваха да пътува всеки ден до  София и да бъде разполагаем на Лили в продължение на доста часове.

Всенародната фаворитка обаче продължи да засвидетелства уважението, привързаността и топлите си усеща към Мария. Тя й правеше дарове с мотив и без мотив, а първокласният й мезонет постоянно бе отворен за нейната някогашна икономка.

Според другари на починалата жена тя не е могла да понесе кончината на щерка си Златка, загубила през март борбата си с най-коварната болест. „ Мария се държеше, не показваше скръбта си, само че сърцето й беше разрушено “, считат близки на Зарева. Те описват, че Мария предрекла близкия си край и единствено седмица, преди да издъхне, споделила по телефона на своя другарка, че скоро ще почине. За страдание, предчувствието й се сбъднало.

Ексикономката на Лили Иванова попада в дома й по рекомендация на сестра й Магда, която е била колежка на Мария в Дома за ветерани на културата и изкуството в столичния квартал „ Захарна фабрика “. Примата останала толкоз удовлетворена от работливостта, лоялността, дискретността и честността на родената в Криводол жена, че я предложила на маестро Тончо Русев и брачната половинка му.

Мария се сближила доста и с тях и даже след кончината на огромния композитор вдовицата му траяла да я кани на посетители и да й обсипва с дарове. Освен с Тончо Русев някогашната домашна помощница на естрадната звезда завоювала доверието на Богдана Карадочева и Камелия Тодорова, пише още изданието.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР